Menestystarina

Teollisen vallankumouksen tekijät

Sulautettujen järjestelmien insinööritoimisto Espotel Oy suunnittelee tuotteita toimialojensa markkinajohtajille. Tulevaisuudessa kasvua tarjoaa teollisen internetin vaatimat laite- ja palvelu-uudistukset.

Jaa artikkeli

Vuonna 1986 perustettu Espotel on asiakkaidensa tuotekehityskumppani, joka suunnittelee ohjelmistoja ja elektronisia järjestelmiä kansainvälisten teollisuus-, lääketiede-, teknologia- ja tietoliikenneyritysten tarpeisiin. Insinööripainotteisesta toiminnasta huolimatta Espotel on ennen kaikkea palveluyritys, jollaisena se myös palkittiin vuonna 2006.

– Asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, joka näkyy asiakassuhteiden pysyvyydessä. Toimimme lähellä asiakasta ja tunnemme hyvin ne toimialat, joita palvelemme, sanoo Espotelin toimitusjohtaja Kari Liuska.

Asiakastarpeiden täyttämisestä pitävät huolen yrityksen noin 300 työntekijää, joista valtaosa työskentelee Suomessa. Espotelillä on toimipaikat myös Puolan Wrocławissa ja Ruotsin Västeråsissa, missä toiminta aloitettiin pysyvämmin viime syksynä. Laajenemissuunnitelmia on vauhdittanut kesäkuussa 2013 tapahtunut yrityskauppa, jonka yhteydessä Sponsor Capital ja Espotelin johto ostivat yrityksen koko osakekannan.

– Espotelin liikevaihto on hieman yli 25 miljoonaa euroa vuonna 2015. Liikevoiton sijaan seuraamme käyttökatetta, joka on reilun 10 prosentin luokkaa, kertoo Liuska.

Erityisosaamista oikeaan hintaan ja tarpeeseen

Espotel perustaa menestyksensä asiakasläheisyyteen ja tekniseen osaamiseen. Myös riittävän suuresta koosta on hyötyä. Olipa kyse sitten silmänpainemittarista tai prosessiteollisuuden laitteista, Espotel kykenee tuottamaan asiakkaan tarvitsemat ratkaisut sovitun aikataulun puitteissa.

– Olemme kasvaneet sen kokoiseksi, että meiltä on helppoa ja turvallista ostaa. Lisäksi palveluiden hinnoittelussa on onnistuttu, listaa Liuska Espotelin menestystekijöitä.

Tulevaisuuden visiossa Espotel luottaa teollisen internetin kasvuun. Yritys perusti viime syyskuun alussa siihen keskittyvän uuden liiketoimintayksikön, joka tarjoaa osaamista älykkäiden laitteiden suunnittelusta ja niille tietoa keräävistä antureista aina pilvessä olevan tiedon jatkojalostamiseen ja hyödyntämiseen saakka.

Samanaikaisesti Espotel haluaa vahvistaa asemiaan Itämeren alueella. Kasvun motivaattorina ei toimi pelkästään taloudellinen menestys, vaan henkilöstön aito into hyödyllisen teknologian kehittämiseen asiakkaan eduksi.

– Meillä on töissä paljon insinöörejä, joita motivoi merkityksellisen työn tekeminen. Heidän ansiostaan suomalaisen teollisuuden menestyminen ei jää kiinni älykkäiden laitteiden puutteesta, Liuska summaa.

Espotel

Espotel on teollisen internetin, sulautettujen laitteiden ja ohjelmistojen tuotekehitystalo.

Yritys tarjoaa teknologiayrityksille suunnittelu- ja laboratoriopalveluita, teollisen internetin ratkaisuja sekä tuotteita ja ratkaisuja tuotannon testaukseen.

Liikevaihto: 25Meur

Henkilöstö: 220 Suomessa, 70 Puolassa

Toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa

Perustettu 1986