koulutus

Korkeatasoista myyntikoulutusta

Usein toistettu väite on, että suomalainen osaa teknologian, ruotsalainen kaupallistamisen ja myynnin. Tampereen teknillisen yliopiston teollisuustalouden professori Miia Martinsuo ei väitettä purematta niele.

Jaa artikkeli

Miia Martinsuo muistuttaa, että ruotsalaisten hallitsema kuluttajakeskeinen myynti sekä yritysten välinen systeemi- ja teknologiamyynti on asetettava eri asemaan.

– Me olemme hyviä systeemi- ja teknologiamyynnissä. Se on meille Suomessa jopa luonnikasta, koska haluamme keskittyä asiantuntijuuteen, Martinsuo sanoo.

Teknologiakeskeiseen myyntiin keskittyy jo kymmenkunta vuotta Tampereen teknillisessä yliopistossa käynnissä ollut englanninkielinen kansainväliseen myyntiin ja hankintaan keskittyvä maisteriohjelma.

– Otamme ohjelmaan vuosittain parikymmentä ulkomaista opiskelijaa. Sama pääaine on tarjolla myös tuotantotalouden DI-tutkinto-ohjelmassamme.

Martinsuo korostaa, kuinka teknologiaan kytketty myynti- ja hankintaosaaminen on tärkeä osa kansainvälistä liiketoimintaa.

– Me uskomme, että löydämme ohjelmaan huippuhyviä tekniikkaihmisiä, jotka haluavat orientoitua yritysten välisiin suhteisiin ja liiketoimintaan.

Ohjelman konsepti osuu työelämän tarpeisiin. Miia Martinsuo muistuttaa, kuinka kansainvälisen kaupan ymmärtäjiä tarvitaan sekä suomalaisten yritysten palvelukseen maailmalla että kansainvälisten yritysten tarpeisiin täällä Suomessa.

– Ohjelmasta valmistuneet ovat erikoistuneet eri teknologioihin. Heille löytyy kysyntää, ja maisteriohjelmasta valmistuvat ovat työllistyneet erinomaisesti Suomessa tai kotimaassaan.

Maisteriohjelman lisäksi Tampere3-yhteistyönä on aloitettu myynnin johtamisen ja kehittämisen sivuaineopintokokonaisuus. Kaikilla Tampere3:n opiskelijoilla on mahdollista valita se tai sen yksittäisiä kursseja omaan opinto-ohjelmaansa.