huipputuote

Pelastus piinasta

Tunne on autuas, kun selkäkipujen piinaama löytää hoitopöydällä kivuttoman asennon ja hoito voi alkaa.

Jaa artikkeli

Sen muistaa ikuisesti, jos selkä on joskus ollut todella kipeä. Kun jokaisen askeleen ottamista edeltää pelonsekainen harkinta ja pelkästään sukan jalkaan laittaminen tuntuu kokovartalojännityksessä mahdottomalta.

Silloin ajatus hoitopöydälle kiipeämisestä ja kenties Bull Mentulaa muistuttavan voimanpesän hieromisesta voi olla liikaa – kärsisikö sitä sittenkin mieluummin vaikka hammasta purren?

Tuskanhikeä aiheuttavat mielikuvat voi nakata historiaan. Uusinta teknologiaa edustavalla hoitopöydällä selkävaivoista kärsivä löytää rennon asennon, eikä hoitajankaan tarvitse käyttää voimakeinoja.

Myöskään pöydälle kiipeämistä ei tarvitse pelätä. Sille voi asettautua pystyasennossa, jonka jälkeen mekanismit siirtävät monimutkaisen softan ohjaamana pöydän tasaisella liikkeellä vaakatasoon.

Manuthera-hoitopöydän kehittämisen lähtökohtana on ollut jäljitellä mahdollisimman tarkkaan selkärangan liikkeitä. Pöydässä on kolme niveltä, jotka osuvat potilaan lantio-, rinta- ja kaularangan kohdille. Lukuisten osien ansiosta pöydällä voidaan aikaansaada yli kaksikymmentä liikesuuntaa.

Hoitopöydällä potilaasta tuntuu, kuin hän leijuisi ilmassa. Kun keho saadaan lepäämään kivuttomassa asennossa, hermoja varjelevat suojajännitykset katoavat ja terapeutin on mahdollista antaa hoitoa. Kun pöydän 11 kaasujousta kumoavat painovoiman vaikutuksen, terapeutin toimenpiteissä on herkkyyttä, kun voimaa ei tarvitse käyttää.

Välttämättä terapeutin ei edes tarvitse koskettaa potilasta. Hän voi pöytää kevyesti liikuttelemalla aikaansaada potilaaseen liikkeen juuri oikeaan kohtaan.

Pöydän mekanismi on patentoitu. Siinä on kaksi sähkömoottoria, jotka molemmat tekevät työtä sekä nosto- että laskuliikkeessä sekä pitkittäisissä kallistusliikkeissä. Turvallisuutta lisää se, että molemmat moottorit ovat jokaisessa tilanteessa puristuskuormalla. Lisäksi käyttöturvallisuus varmistetaan antureiden avulla.

Manutheraa käyttäviä ammattilaisia ovat muun muassa naprapaatit, osteopaatit, kiropraktikot ja urheiluhierojat. Hoidon antaminen on ergonomista ja voimaa joutuu käyttämään vain murto-osan perinteisiin hoitopöytiin verrattuna.

Lojerin Sastamalassa valmistamia Manuthera-hoitopöytiä on myyty jo 20 maahan ja kaikkiin maanosiin. Yksi hyödyntäjistä on Italian jalkapallomaajoukkue.

Manuthera-hoitopöytiä on myyty 20 maahan.Manuthera-hoitopöytiä on myyty 20 maahan.