Teema

Uudistuminen tuo työtä

Vain kehittyvä ja taloudellisesti terve yritys voi tarjota työpaikkoja.

Jaa artikkeli

Hitsausalan yritys Kemppi on ehtinyt 65 vuoden ikään. Vuodet eivät näytä yritystä painavan: katse on suunnattu tulevaisuuteen ja toiminnoissa on vahva etukeno.

Tällä hetkellä perheyrityksen johdossa on kolmas sukupolvi. Vanhan sanonnan mukaan omaisuuden kanssa tuppaa käymään niin, että ensimmäinen polvi perustaa, toinen kasvattaa ja kolmas tuhoaa. Serkukset Teresa Kemppi-Vasama ja Antti Kemppi hymähtävät kuulleensa lausahduksen. Teresa Kemppi-Vasama muistuttaa toisesta sanonnasta.

– Omaisuus on seuraavalta sukupolvelta vain lainassa meidän sukupolvellamme, hän kertoo.

– Sehän on yrittämisen yksi pääteema, että omaisuus pyritään luovuttamaan parempana eteenpäin, Antti Kemppi lisää.

Tehtäviinsä kasvaneet

Tätä ajatusta Kempissä toteutetaan kaksikon johdolla: Teresa Kemppi-Vasama on Kempin hallituksen puheenjohtaja ja Antti Kemppi toimii hitsausliiketoiminnan emoyhtiön Kemppi Group Oy:n hallituksen puheenjohtajana. He ovat oikeastaan kasvaneet pienestä pitäen nykyisiin tehtäviinsä.

– Meidän perheessä yrityksen asioita on käyty aamiaispöydässä läpi jo lapsuudessani. Pikkuhiljaa mielenkiinto on kasvanut. Kun yrityksen kanssa on eletty koko elämä, hyppy yrityksen varsinaisiin tehtäviin ei sitten ollut niin iso, Antti Kemppi sanoo.

Teresa Kemppi-Vasama on puolestaan kartuttanut kokemusta myös muiden palveluksessa, kunnes tuli Kempille töihin vuonna 2009. Vaikka velvollisuuden tunne huokuu kaksikosta vahvana, Teresa Kemppi-Vasama sanoo, ettei koe perinteitä ja vanhemman sukupolven näkemyksiä kahlitsevana.

– Edellinen sukupolvi yrittää välillä muistuttaa meitä huonoista ajoista. Siitä, kun pääomat ovat olleet pakkasella ja kun on ollut oikeasti vaikeaa. Se on eräänlaista taustasparrausta, kun kerrotaan elämän raadollisuudesta, Teresa Kemppi-Vasama luonnehtii.

– Ne totuudet on hyvä pitää mielessä myös silloin, kun menee hyvin, Antti Kemppi sanoo.

Edellä kilpailijoita

Perheyrityksille tyypilliseen tapaan Kempissä perspektiivi on pitkä sekä taakse että eteenpäin. Kunnianhimoa riittää: yhtiön tavoite on tuplata liikevaihto seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvu rakennetaan pitkälti digitalisaation ja automaation ympärille. Lisäksi aikomus on laajentaa maantieteellistä reviiriä.

Kasvuun satsaaminen merkitsee lyhyellä aikavälillä jostain luopumista. Kempin osalta se tarkoittaa, että omistajat eivät ota tällä hetkellä osinkoja ulos hitsausliiketoiminnasta. Panostus yrityksen kehittämiseen merkitsee samalla huolenpitoa työntekijöistä ja työpaikoista.

– On pidettävä firma kannattavana. Se on turva myös työntekijöille, että tulevaisuus pysyy mahdollisena, Antti Kemppi painottaa.

– Lisäksi on huolehdittava kasvusta ja uudistumisesta. Kemppi haluaa olla oman alansa pioneeri. Halu olla ensimmäinen ja keksiä aina uutta on tietyllä tavalla meidän dna:ssa, Teresa Kemppi-Vasama sanoo.

Vahva etunoja on ilmennyt esimerkiksi siinä, että digitalisaatio tuli Kempin hitsauskoneisiin ensimmäisenä maailmassa jo vuonna 1993. Motiivi digiloikkaan oli ymmärrys siitä, että jääminen pelkkään laitebisnekseen olisi altistanut Kiinasta ja muista halvan kustannustason maista tulevalle kilpailulle.

– Se meri olisi ollut niin punainen, että tulevaisuudenkuva olisi ollut hyvin uhkaava. Etsimme polkua, jota muut eivät tulisi niin nopeasti perässä. Kun ensimmäisten digilaitteiden myötä platform oli olemassa, sen päälle pystyi kehittämään ja ideoimaan lisää. Yritimme jo silloin ymmärtää asiakkaiden tarpeita, Teresa Kemppi-Vasama sanoo.

Nyt tilanne on kääntynyt alkuvaiheen uskaliaasta aluelaajennuksesta siihen, että olisi riski olla pois digitalisaatiokehityksestä. Kempin osalta muutos näkyy esimerkiksi siinä, että kymmenen vuotta sitten talossa oli kaksi koodaria, nyt jo viitisenkymmentä it-asiantuntijaa tekee softaliiketoimintaan liittyviä tuotteita.

Kemppi onkin ammattikäyttöön tarkoitettujen hitsauslaitteiden digitalisaation suunnannäyttäjä. Oikeastaan sen pitääkin olla, sillä globaalissa kilpailussa toiseksi parhaat ovat häviäjiä. Kempin nykyiset hitsausratkaisut koostuvat hitsauslaitteista, softasta, konsultoinnista ja koulutuksesta. Tuotannosta 90 prosenttia menee globaaleille markkinoille ja tuotteita myydään yli 70 maahan.

Muutos on pysyvää

Kehitys avaa uusia mahdollisuuksia, mutta se tekee myös kipeää. Viime vuonna Kempissä käytiin kahdet yt-neuvottelut. Mutta vaikka yrityksessä tammikuun yt-neuvotteluissa loppuivat tehtävät 16 työntekijältä, samaan aikaan kahdeksan työntekijän roolit muuttuivat ja uusia tehtäviä avautui 19.

– Tämä on esimerkki rakennemuutoksesta, jota kaikki yhteiskunnassa käyvät läpi. Tietyt toiminnot lakkaavat, kun niitä ei enää tarvita, mutta samalla syntyy ihan uutta. Me panostamme työntekijöidemme koulutukseen, mutta tarvitsemme myös uudenlaisia tekijöitä uudenlaisella taustalla, Teresa Kemppi-Vasama painottaa.

Mitä seuraisi, jos rakennemuutokseen ei lähtisi mukaan?

– Vaikka vanhassa pitäytyminen toisi vähemmän haukkuja, se olisi hirveän vastuutonta. Jokainen yt-neuvottelu ja irtisanominen on surullinen ja henkilökohtaisesti traaginen. Mutta, kun halutaan turvata 650 ihmisen työpaikat pitkällä tähtäimellä, välillä on pakko tehdä kipeitä ratkaisuja. Yrityksen on uskallettava uudistua koko ajan, Teresa Kemppi-Vasama muistuttaa.

Teresa Kemppi-Vasama kertoo, että Kemppi on aktiivinen toimija Lahden seudulla. Se tekee myös tiivistä oppilaitosyhteistyötä ja tarjoaa vuosittain lukuisille nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.Teresa Kemppi-Vasama kertoo, että Kemppi on aktiivinen toimija Lahden seudulla. Se tekee myös tiivistä oppilaitosyhteistyötä ja tarjoaa vuosittain lukuisille nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.– Isoisältä opimme viisauden, että muista aina rekrytoida itseäsi viisaampia, Antti Kemppi kertoo suvussa säilyneestä ohjenuorasta, joka on siivittänyt yrityksen menestystä.– Isoisältä opimme viisauden, että muista aina rekrytoida itseäsi viisaampia, Antti Kemppi kertoo suvussa säilyneestä ohjenuorasta, joka on siivittänyt yrityksen menestystä.Koneiden luotettavuuden ja laadun kannalta piirikortit ovat keskeisiä, siksi Kemppi on halunnut pitää niiden tuotannon omissa käsissään. Oma tuotanto takaa toimitusten luotettavuuden ja nopean reagoinnin.Koneiden luotettavuuden ja laadun kannalta piirikortit ovat keskeisiä, siksi Kemppi on halunnut pitää niiden tuotannon omissa käsissään. Oma tuotanto takaa toimitusten luotettavuuden ja nopean reagoinnin.