Teema

Ovet auki ideoille

Hackathonit ja kiihdyttämöt tuottavat ideoita ja toimintamalleja yrityksen totuttujen kaavojen ulkopuolelta.

Jaa artikkeli

– Asioita on hyvä katsoa uusilla silmillä, suunnittelupäällikkö Juha Kemppainen kiteyttää, miksi Ponsse päätti järjestää tuotekehitykseen liittyvän hackathon-innovointitapahtuman. Innovoinnin lisäksi hän näkee sen tärkeäksi myös verkostoitumisen kannalta.

Maaliskuussa järjestettyyn viikonlopun kestävään ”Hack the Harvester”-tilaisuuteen valittiin mukaan yksitoista yritystiimiä. Ne olivat erikoistuneet eri teknologioihin, kuten viimeisimpään kamerateknologiaan tai virtuaalisuudella lisättyyn todellisuuteen.

– Me Ponssella tiedämme toki näiden olemassaolosta, mutta emme ole teknologioissa niin syvällä kuin tiimit ovat.

Hackissa kolmen hengen tiimeiltä haettiin ideoita ja näkemyksiä, kuinka kuljettajan työn tehokkuutta sekä koneesta saatavan informaation ja etähallinnan mahdollisuuksia voidaan kehittää mobiili- ja nettipalveluratkaisuilla.

Ideat jatkokehitykseen

Entä tulokset, jäikö hackathonista muutakin konkreettista kuin iso kasa pitsalaatikoita? Juha Kemppainen naurahtaa, ettei pitsalaatikoita kertynyt ainuttakaan.

– Mutta tuloksia jäi, tapahtuma oli hyvinkin vaivansa väärti, hän vakuuttaa.

Tapahtuman voiton vei helsinkiläisen ohjelmistotalo Solitanin tiimi ratkaisullaan, joka käsitteli metsäkoneyrittäjän konelaivueen hallintaa ja liiketoiminnan kannattavuuden tehostamista.

– Meille tuli paljon muitakin mielenkiintoisia ideoita. Niiden kaikkien kehittelyyn eivät rahkeet riitä, joten olemme jatkaneet kolmen tiimin kanssa, Kemppainen kertoo.

Valittuja ideoita on lähdetty viemään eteenpäin uusilla muutaman kuukauden kestävillä projekteilla.

– Tiivistahtisessa hackissa ideat jäivät vielä melko yleiselle tasolle. Nyt jalostamme niitä pykälän eteenpäin, jotta saamme jotain konkreettisempaa. Niitä tuloksia voimme sitten pyöritellä ja miettiä, jatketaanko ideoiden tutkimusta edelleen vai onko seuraava vaihe jo tuotteistaminen.

Jotain jatkokehittelyssä olevien ideoiden kantavuudesta kertonee Kemppaisen pahoittelu, ettei hän kilpailusyistä voi tässä vaiheessa paljastaa tarkemmin niiden sisältöä.

Näyttöjä osaamisesta

Juha Kemppainen näkee hackathonin tuovan merkittävän lisän yrityksen normaaliin toimintaan.

– Saimme hyviä ideoita. Lisäksi verkostoiduimme uusien tekijöiden kanssa. Tapahtumasta saa ihan erilaisen käsityksen firmojen osaamisesta verrattuna siihen, että ne kävisivät kaksi tuntia kehumassa itseään neukkarissa. Hackissa ne pystyvät osoittamaan, että saavat aikaan muutakin kuin hyvät PowerPointit.

Maaliskuisen tuotekehityksen hackathonin jälkeen Ponssessa on jo järjestetty vastaava tapahtuma myös tuotannon osalta. Lisäksi ajatus Ponssen sisäisestä hackista on virinnyt.

– On harkitsemisen arvoinen ajatus käyttää samaa konseptia myös talon sisällä. Jos siirrämme omia työntekijöitä normaalien askareiden ulkopuolelle pariksi päiväksi miettimään asioita uudella tavalla, uskon sieltäkin kertyvän hyviä ideoita.

Nopeaa reagointia muutoksiin

Hackathon-toimintamalli on saatu vietyä Ponssea hyödyntävällä tavalla yhtiön käytäntöihin. Myös Nestholman perustaja Antti Kosunen uskoo, että hackathon on oikein hoidettuna yrityksille hyödyllinen työväline saada valjastettua talon ulkopuolista osaamista.

Hänen mukaansa riskinä kuitenkin on, että hackathon jää irralliseksi tapahtumaksi, jos sen jälkeisiä toimintoja ei ole mietitty kunnolla.

Kosusen mukaan iso yritys ei voi enää pohtia, tekeekö se yhteistyötä startup-yritysten kanssa vai ei. Se voi ainoastaan pohtia, miten se sitä tekee. Yhteistyö on välttämätöntä lähes kaikkia toimialoja järisyttävän markkinamuutoksen johdosta. Uudessa maailmassa isoissa yrityksissä pitää tehdä asioita nopeammin ja startupien kanssa se on mahdollista.

Nestholma haluaa tuoda isompiin yrityksiin startup-yritysten ideoita ja reagointikykyä 8–12 viikkoa kestävien kiihdyttämöohjelmien avulla.

– Siinä, missä hackathon voi olla yhden yön juttu, kiihdyttämö on seurustelusuhde, Antti Kosunen kuvailee.

Tuloksellista törmäyttämistä

Kiihdyttämössä iso yritys tekee työtä noin kymmenen startup-yrityksen kanssa samanaikaisesti. Kosusen mukaan Nestholma toimii molemmilla puolilla pöytää auttamalla yhteistyön syntymistä yritysten välillä.

– Isojen yritysten luonteeseen kuuluu se, että niissä on järjestelmiä sekä kirjoittamattomia ja kirjoitettuja sääntöjä, joita on pakko noudattaa. Startit eivät mielestäni edes ole oikeita yrityksiä. Ne ovat organismeja, joiden tavoitteena on löytää monistettava toimintamalli, hän kuvailee eroja.

Kolmas osapuoli on tarpeen erilaisten maailmojen yhteensovittamisessa. Jo pelkästään startup-yritysten kieli poikkeaa suuresti siitä, mihin suuremmissa organisaatioissa on totuttu.

– Me toimimme startupien ja ison yrityksen parisuhdeneuvojana käymällä keskusteluja, jotta molemmat osapuolet ymmärtävät, mitä toinen sanoo. Niillä prosessit, lähestymistapa asioihin, riskien hyväksyminen ja toiminnan nopeus ovat ihan eri planeetoilta, Kosunen kuvailee.

Jotta yhteistyö on tuloksellista, ison yrityksen pitää Kosusen mukaan olla tosissaan starttien kanssa. Se tarkoittaa, että yritys on määritellyt tavoitteet oppimiseen ja innovaatioiden hankkimiseen. Lisäksi asiat on resursoitu kunnolla ja toiminnalla on ylimmän johdon tuki.

– Ison yrityksen pitää sanoa, mitä startupien pitää tehdä. Nestholma auttaa startupeja siinä, miten ne sen tekevät.

Yhteistyössä molemmat osapuolet voivat oppia toisiltaan. Isot organisaatiot saavat kiihdyttämössä uusia innovaatiota, jotka ovat kiinni niiden liiketoiminnassa. Oleellista on myös se, että startupit toteuttavat asiat iteroiden merkittävästi nopeammin kuin isoissa organisaatioissa on ollut tapana. Startupit hyötyvät, kun ne pääsevät hankkeissa kiinni todelliseen liiketoimintaan. Se voi avata niille laajat markkinat.

Workshopin kautta startup-yhteistyöhön

Teknologiateollisuuden jäsenyrityksillä on mahdollisuus osallistua workshopiin, jossa niille rakennetaan startup-yhteistyömalli.

– Selvitämme, mikä on osallistujayritykselle optimaalinen tapa tehdä startup-yhteistyötä tämänhetkisessä tilanteessa. Millaisia tavoitteita siinä voi olla ja mikä on realistista, Nestholman Antti Kosunen kertoo.

Nestholman toteuttama puolen päivän pituinen workshop on suunnattu keskisuurten ja suurten yritysten ylimmälle johdolle. Mukaan mahtuu viisi yritystä, ja workshopin toteutusajankohta sovitetaan osallistujien kanssa. Teknologiateollisuus ry on neuvotellut jäsenilleen huomattavan alennuksen osallistumismaksuun.

Lisätietoja: http://nestholma.com/tek